Wildrijklaan 20
2171 RG Sassenheim
06 13 61 18 57
info@annettedelprado.nl

Coaching


Mijn visie op coaching is dat ieder van ons zijn of haar antwoorden op vragen in zich draagt. Alles is al aanwezig. Tijdens de coaching begeleid ik je in het (her)vinden van jouw antwoorden. Door bewustwording van jouw kwaliteiten, jouw opvattingen en overtuigingen, je waarden en normen, je gedragspatronen en je inspiratiebronnen.

Als er bewustwording is, wordt actie mogelijk, kan er beweging ontstaan. Ik laat licht schijnen op dat wat nog in de ‘schaduw’ staat, kijk met je mee, onderzoek en spiegel.

Ik maak daarbij ondermeer gebruik van technieken en methodes uit de Imaginatie en Psychosynthese en Jungiaanse Psychologie, en van lichaamsgerichte, energetische en intuïtieve begeleidingsvormen. Om hoofd, hart, buik en ziel te verbinden.

Thema’s waar mijn coaching zich op richt, zijn bijvoorbeeld:

  • Persoonlijke effectiviteit: hoe blijf ik in mijn kracht bij al die veranderingen binnen mijn werk en organisatie? Hoe kom ik tot een betere samenwerking met collega’s? Hoe ga ik om met mijn perfectionisme?
  • Politiek handelen: hoe blijf ik effectief in een politiek krachtenveld? Hoe ga ik om met verschillende belangen binnen mijn organisatie?
  • Zingeving: wie ben ik ten diepste, wat zijn mijn unieke talenten en kwaliteiten en hoe zet ik die in?  Waar draait het mij nu werkelijk om in leven en werken en hoe vind ik daarin de balans?
  • Loopbaan- en levensoriëntatie: Ik haal geen energie meer uit mijn huidige baan;  ik wil me oriënteren op een andere baan, die meer bij mij past. Hoe doe ik dat? En ook: ik heb het gevoel dat ik op een kruispunt in mijn loopbaan en/of leven sta. Wat vind ik nu echt belangrijk? Wat ben ik geworden en wie zou ik willen zijn? En welke keuzes heb ik dan te maken? Wat heb ik dan te doen?
  • Stress en burnout: ik ben overwerkt, ervaar constant stress en heb een tekort aan energie. Hoe kom ik weer in balans en in mijn kracht? Of: ik heb net een burnout achter de rug en ga weer aan de slag. Hoe zorg ik ervoor dat ik niet terugval?
  • Sparren/klankborden op persoonlijke, professionele en organisatievraagstukken, specifiek voor middel en hoger management.

Voorafgaand aan een coachingstraject vindt een kostenloze intake plaats. Tijdens de intake diepen we de vraagstelling uit en spreken we een globale opzet van het coachingstraject af. Vertrouwelijkheid en veiligheid zijn van wezenlijk belang en gegarandeerd tijdens de coaching.

Voor het slagen van de coaching is het belangrijk dat je eigenaarschap neemt over je eigen vraagstelling en ontwikkeling. Eigenaarschap houdt in dat je volle verantwoordelijkheid neemt vanuit een intrinsieke motivatie, om je in te zetten voor de ontwikkeling die je met coaching beoogt.

Coaching vindt plaats vanuit mijn eigen werkruimte of op een andere overeengekomen locatie; bij voorkeur niet in de directe werkomgeving. Coaching is ook mogelijk via skype.

Ik bied tevens coaching in het Engels aan.
Voor meer informatie of een oriënterend gesprek neem  gerust contact op.

coaching
"Jij mag zijn zoals je bent om te worden wie je bent, maar nog niet kunt zijn; en je mag het worden op jouw manier en in jouw tijd. "
Daniel D. Ofman