Visie en aanpak

Visie op coaching

Ik geloof dat iedereen zijn eigen antwoorden in zich draagt. Alles is al aanwezig. Ik begeleid je in het (her)ontdekken en herinneren van jouw antwoorden en oplossingen. Alles draait om bewustwording van jouw kwaliteiten en opvattingen, waarden en normen, energiegevers en gedragspatronen. Weten wat je ten diepste drijft, maakt dat je met bezieling kan leven. 

“Als er bewustwording is, wordt actie mogelijk en kan er beweging ontstaan. Ik laat licht schijnen op dat wat in de schaduw staat, kijk met je mee, onderzoek en wissel uit. Ik treed op als je spiegel en gids. Zo draag ik bij aan het zichtbaar maken van jouw potentieel”

Mijn belangrijkste ‘tools’ zijn mijn intuïtie, doorleefde kennis en ervaring. Passend bij jouw vragen en thema kies ik voor aanvullende technieken en methodes zoals:

  • Cognitieve methodes
  • Methodes uit de imaginatie en psychosynthese
  • Visualisatie en geleide meditatie 
  • Lichaamsgerichte oefeningen
  • Systemische vormen (opstellingen)
  • Energetische en intuïtieve begeleidingsvormen (healen en readen)

 Alles is erop gericht om jouw hoofd, hart, buik en ziel met elkaar in verbinding te brengen. 

"Aanwezig zijn is iets creëren

Jouw aanwezigheid, jouw Presence-
Hoe jij je in het leven laat zien-

Hoe krachtig of subtiel ook,

Heeft invloed op wat er in jouw wereld gebeurt,

Gewoon omdat je er bent.

Hoe kies jij ervoor je in het leven te laten zien?
Hoe kies jij ervoor betrokken te zijn bij de wereld?

Hoe kies jij ervoor een verschil te maken?

Hoe wil jij helpen om een wereld die wél werkt, te creëren"?

Uit: “Wat Wél Werkt”, Oorspronkelijke titel: Create a world that works) - Alan Seale

Aanpak, aandacht, aanwezigheid

Intake

Ieder coachtraject start met een intakegesprek. We maken kennis, krijgen zicht op jouw coachvraag en coachdoel en zoomen in op mijn aanpak. Zo kijken we of er een persoonlijke klik is en wederzijds vertrouwen. Zo ja, dan bekijken we globaal het coachtraject. Het intakegesprek is gratis, tenzij je afziet van verdere coaching. In dat geval breng ik 50% van de gesprekskosten in rekening.

Voor het slagen van de coaching is het belangrijk dat je eigenaarschap neemt over je eigen vraagstuk en ontwikkeling. Hiermee bedoel ik dat je de volle verantwoordelijkheid neemt voor de ontwikkeling die je met de coaching beoogt. Dat doe je vanuit een intrinsieke motivatie; dus niet omdat ik het zeg of omdat je organisatie dat van je vraagt.

Maatwerk

Een coachtraject is maatwerk. Op basis van het intakegesprek krijg je een voorstel waarin de aanleiding, vraag en het doel van de coaching staan opgenomen, net als de werkwijze en de inzet (van coach en coachee). Ook het aantal coachgesprekken en de kosten staan vermeld. Gemiddeld bestaat een coachtraject uit 5 tot 7 sessies van 1 tot 1,5 uur.  

Verloop van een sessie

Check-in Reflectie op wat de huiswerkopdracht/vorige sessie met jou heeft gedaan Wat ben je daardoor anders gaan zien en doen in jouw dagelijkse praktijk Wat is het thema van een specifieke sessie Wat zijn de verwachtingen Het bespreken/ uitdiepen van het thema en de opbrengst vertalen naar jouw dagelijkse praktijk.
Tussen de gesprekken door krijg je verdiepende opdrachten mee. 

Aanwezigheid en holding space

Coaching is gericht op persoonlijke en professionele groei. Mijn werkwijze is ‘whole-minded”, door hoofd, hart, buik en ziel te verbinden. Het vertragen en verstillen tijdens de sessies helpt bij het gewaarworden en betekenis geven. Tijdens de coachgesprekken creëer ik volledige vertrouwelijkheid en veiligheid. Zo kan ik me met jou en je coachvraag verbinden en kan jij onderzoeken en experimenteren vanuit bereidheid en kwetsbaarheid. 

Daarom vindt de coaching bij voorkeur niet plaats in jouw directe werkomgeving, maar op mijn werklocatie. 

"I hold space for you to be you".

Heather Plett 

Wil je meer weten over mijn aanpak? Heb je voorkeur voor coaching in het Engels? Wil je liever een online traject? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.