Over mij

Essentie van het leven

Wat mij boeit, is de reis die we maken om tot de essentie van het leven te komen. Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de vraag wat ons drijft. Wat maakt dat we doen wat we doen? Hoe komt het dat we, zowel privé als op het werk, nog zo vaak lijden in plaats van leiden? Waarom overleven we, in plaats van dat we voluit leven? Deze fascinatie loopt als een rode draad door mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Mijn beide ouders hebben hun jeugd doorgebracht in Indonesië. Ze hebben existentiële angst gekend, onder andere door verblijf in het interneringskamp en ander diep persoonlijk trauma. De effecten van hun leed waren voor mij als kind groot; er werd niet over gesproken, maar de emoties waren voelbaar. Voor het speelse, creatieve en nieuwsgierige meisje dat ik was, voelde het alsof ik op eieren liep. Hoe was de stemming? Wat kon wel of niet? Mijn voelsprieten stonden altijd aan. Ik was alert en luisterde vooral goed naar de dingen die niet werden uitgesproken. Tot op de dag van vandaag ben ik me bewust dat hun leed en bezorgdheid mijn ontwikkeling remde. Zij wisten niet beter, konden niet anders. Dat kan ik in het heden heel goed waarnemen en aanvaarden.

Om dit verleden te verwerken, heb ik cognitieve, en vooral ook energetische en lichaams-gerichte begeleiding en opleidingen gevolgd. Dat was ook een proces van bewustwording, heling en verdieping; van grote waarde voor hoe ik nu in mijn persoonlijke en professionele leven actief ben. Zo ben ik voor mezelf zichtbaarder geworden en heb ik betekenis voor anderen. Ik ben als coach al zo’n 20 jaar actief. Ik werk met een open geest en open hart aan verbinding met mezelf en mijn omgeving.

“Op de paden van ons leven komen we onszelf keer op keer in duizend vermommingen tegen”.

Carl Jung

Matters@Heart

Sinds 2011 richt ik me vanuit mijn praktijk Matters@Heart op coaching en intervisie. Daarnaast begeleid ik als trainer en programmamaker leiderschapsprogramma’s bij De Baak, Centrum voor Leiderschap en Ondernemerschap. Ik ben NOBCO geregistreerd coach. 

Na mijn studie tot tolk/vertaler in Brussel ben ik bij de KLM gaan werken. 16 jaar lang vervulde ik daar verschillende functies, op het gebied van kwaliteitsmanagement en -advies, corporate management development en HR, lijn- en functioneel management en projectmanagement.

Als senior coach maak ik deel uit van de coachpool van De Baak. Ik ben ook intervisiebegeleider binnen de programma’s Management van Mensen, Leren leiden en het Baak Leiderschapsprogramma. En als trainer/programmamaker ben ik betrokken bij de programma’s Coachend Leiderschap, Leiderschap, Reflectie en Ontwikkeling en Bezielend Leiderschap.

Mijn brede opleidingsachtergrond in coaching: 

  • Masteropleiding Human Development in Organizations
  • Opleiding Jungiaanse Psychologie
  • Diverse coachopleidingen op het vlak van helen van ontwikkelingstrauma, stress en burn-out, bezieling en potentieel ontwikkeling, leiderschaps- en loopbaanontwikkeling, en levens- en zingevingsvraagstukken.

Wil je meer weten over mijn loopbaan en opleidingsachtergrond? Kijk op LinkedIn.

Mijn persoonlijke coachstijl in kernwoorden:

● Empathisch ● Intuïtief ● Betrokken ● Zuiver ● Oprecht benieuwd ● Respectvol● Integer ●Verbindend ● Analyserend en onderzoekend vanuit een brede blik ● Spiegelend en subtiel confronterend ● Wil tot de kern komen ● Oog voor detail en het grotere geheel ● Associatief ● Beeldend ● Sta open voor diversiteit ● Bied een veilige context voor ontwikkeling